Eesti fitnessisportlaste väljapaistev edu mainekal rahvusvahelisel võistlusel Riga Pearl 2023

Läti pealinnas Riias toimus möödunud pühapäeval, 30. septembril Rahvusvahelise Kulturismi ja Fitnessi Föderatsiooni (IFBB) võistlus Riga Pearl 2023. Tegemist oli rahvusvahelise võistlusega, mida korraldas Läti Kulturismi ja Fitnessi Liit. Üritusel osales suur hulk sportlasi kuuest erinevast riigist, kes täitsid lava glamuuri, elegantsi ja suurepäraste võistlusvormidega. Võisteldi kokku 19 kategoorias ning neist kahes võeti mõõtu ka absoluutarvestuses. Eestit esindasid 27 sportlast. Võistlus oli eestlastele vägagi edukas ja kokku toodi 17 medalit. Tihedas konkurentsis said meie sportlased kaela kuus kuldmedalit, kuus hõbemedalit ja viis pronksmedalit.

Bikiinifitnessi juuniorite arvestuses tunnistati parimaks Susanna Piigli, kes samuti sai pronksmedali  bikiinifitness kuni 172 cm kategoorias. Bikiinifitnessi kategooriates kuni 162 cm ja kuni 166 cm saavutasid esikohad vastavalt Viktoria Martsinkevitš ja Regina Tselik. Susie-Ann Palmre võitis bikiinifitnessi kategooria üle 172 cm naiste seas ja samuti sai ta hõbemedali algajate sportlaste arvestuses üle 166cm naiste seas. Naiste wellness kategoorias oli parim Anassia Toikka. Meestest võidutses Kristian Eensalu men’s physique kategoorias.

Meestest said hõbemedalid kaela Aimar Kuusnõmm meeste klassikalises kulturismis ning Märt Erm kategoorias men’s physique. Bikiinifitnessi kategoorias üle 172 cm naiste seas sai teise koha Valeria Kalimullina. Miina Meinvald sai teise koha naiste wellness kategoorias.

 

Pronksmedalid said Viktoria Viira bikiinifitnessi masters arvestuses, Avely Anderson algajate sportlaste arvestuses bikiinifitness kuni 166 cm kategoorias ja Alina Bogdanova bikiinifitness kuni 162 cm naiste seas.

Bikiinifitnessi absoluutses arvestuses sai teise koha Viktoria Martsinkevitš, kellele järgnesid  Regina Tselik ja  Susie-Ann Palmre.

Fitmodel arvestuses kuni 166cm naiste seas hinnati hõbemedalile Birgit Reili. Sama kategooria üle 166 cm naiste seas saavutasid neljanda koha Merily Palmissaar ja kuuenda koha Elvi Ossipov. Fitmodel algajate hulgas sai kolmanda koha Merily Palmissaar.

Bikiinifitness masters arvestuses said tihedas konkurentsis Pille Erm ja Ulla Kindel vastavalt kuuenda ja üheksanda koha. Bikiinifitness kuni 166cm algajate arvestuses sai viienda koha Anastassija Loginova, kuuenda koha Kaisa Maasik, kellele järgnes seitsmendal kohal Merilyn Raudsepp. Bikiinifitness üle 166cm algajate hulgast sai Jelizaveta Koseleva neljanda koha ja Kristi Tiido viienda koha. Bikiinifitnessi juuniorite arvestuses saavutas Karol Steinmann neljanda koha, Alina Bogdanova viienda ning Anastassija Loginova kuuenda koha.

Bikiinifitnessis kuni 162 cm sai Avely Anderson neljanda koha, talle järgnesid Pille Erm ja Merilyn Raudsepp. Pille Erm sai lisaks kuuenda koha naiste wellness kategoorias. Bikiinifitnessis kuni 166 cm tuli kuuendale kohale Kaisa Maasik. Bikiinifitnessis kuni 172 cm said neljanda ja viienda koha vastavalt Karol Steinmann ja Viktoria Viira. Samas kategoorias sai Jelizaveta Koseleva seitsmenda koha. Kõige pikemate, üle 172 cm naiste bikiinifitnessi arvestuses tuli neljandale kohale Kristi Tiido, kuuendal ja seitsmendal kohal olid vastavalt Elvi Ossipov ja Kristiina Soosaar ning üheksandal kohal Ulla Kindel.

Fitnessi sügishooaeg kulmineerub Eesti meistrivõistlustega 28. oktoobril Pärnu kontserdimajas, kus laval on ala paremik. Enne seda osalevad meie sportlased juba saabuval nädalavahetusel tihedas konkurentsis Põhjamaade kulturismi ja fitnessi meistrivõistlustel Soomes ning IFBB Diamond Cup Luxembourg võistlusel.