Kulturismi ja fitnessi hooaja avavõistlusel jagus võite nii Eestisse, Leetu kui Soome

Koduse kulturismi ja fitnessi hooaja avavõistlus Valio Profeel Cup toimus möödunud nädalavahetusel Tallinnas Sparta spordiklubis. Baltikumi suurimal kulturismi- ja fitnessivõistlusel  osales üle 200 sportlase Eestist, Lätist, Leedust ja Soomest. Võistluste tase oli kõrge ja pakkus nii osalejatele kui pealtvaatajatele palju emotsioone.

Laupäeval 23 septembril astusid lavale uued tulijad ehk toimus algajatele suunatud võistlus. Osalesid sportlased Eestist, Soomest ja Leedust. Pühapäeval 24. septembril võtsid põhivõistlusel mõõtu nii Eesti kui lähiriikide kulturismi ja fitnessi paremik ja lisaks ka algajad sportlased. Soome koondis oli kohal väga tugeva koosseisuga ja saavutas 19 esikohta 35 kategoorias.

Eesti sportlastest tegi parima etteaste alles juuniorieas Susanna Piigli, kes kahe võistluspäeva peale kokku saavutas kaheksas erinevas võistluskategoorias kuus võitu. Tegemist on alles esimest hooaega tegeva sportlasega ja tundub, et uus bikiinifitnessi staar on sündinud. Christin-Amani Kiivikas come-back oma põhiala juurde peale lapse sündi päädis tugevas juuniorite kategoorias 5. kohaga ja tema jaoks uuel võistlusalal Fitmodel saavutas naiste arvestuses 4. koha.

Naiste bodyfitness -168 cm kategooria võitis Mira Ahola (Soome). Naisjuuniorite bodyfitnessi ja +168 cm kategooria võit läks Meri Pikkalale (Soome). Naiste bodyfitness masters 35+ aastaste hulgas tunnistati parimaks Karmen Kiier (Eesti). Naiste wellness -163 cm kategooria parim oli Tiia Marttila (Soome) ning +163 cm kategooria võitja Maris Lember (Eesti). Sama kategooria juunioritest viis võidu koju Roosa Lehtinen (Soome) ja masters 35+ aastaste kategoorias Miina Meinvald (Eesti).

Naiste juuniorite bikiinifitnessi vanusekategooria 16-20 aastaste hulgas võitis Susanna Piigli (Eesti) ja vanusekategoorias 21-23 aastased noppis esikoha Nina Turunen (Soome). Naiste bikiinifitnessis olid parimad -162 cm kategoorias Daniela Kenton (Soome), -166 cm kategoorias Venla Vierto (Soome), 169 cm kategoorias Jenna Saarinen (Soome), -172 cm kategoorias Susanna Piigli (Eesti) ja +172 cm kategoorias Dovile Paulaviciute (Leedu). Bikiinifitness masters 35+ aastaste vanuseklassi võitis Renata Cerniauske (Leedu). Fitmodel kategoorias võidutses Diana Skukauske (Leedu).

Margit Kuuse (Eesti) võitis nii juuniorite acrobatic fitnessi 16-20 aastaste hulgas kui ka sama kategooria naiste arvestuse. Juuniorite artistic fitnessi 16-20 aastaste kategooria esikoha sai Anna Bagautdinova (Eesti). Vanusekategoorias 21-23 aastased võitis Eevi Sekkula (Soome), kes tuli esimeseks samuti ka selle kategooria naiste arvestuses.

Nii juuniorite kui meeste arvestuses oli men’s physique kategoorias parim Selim Vainikka (Soome). Meeste kulturismi võitis Zanas Stankevicius (Leedu) ja meesjuunioritest tunnistati parimaks Magnus Magnusson (Eesti). Meeste kulturism masters 40+ vanuseklassi võitis Andrei Abrossimov (Eesti). Meeste klassikalises kulturismis saavutas esikoha Eetu Lähteenmaa (Soome) ja masters vanusekategoorias 40+ Sharunas Raizys (Leedu). Men’s Classic Physique kategooria võitis Dael Jeudy (Soome).

Fit Pairs kategooria võitjateks tunnistati Susanna Piigli ja Kristian Eensalu (Eesti).

Naiste wellness kategooria absoluutvõitja oli Tiia Marttila (Soome) ja bodyfitnessi klassis Mira Ahola (Soome). Bikiinifitnessis tunnistati parimaks juuniorsportlaseks Nina Turunen (Soome) ja naiste arvestuses Venla Vierto (Soome). Riikide paremusjärjestuses moodustasid esikolmiku vastavalt Eesti, Soome ja Leedu.

Valio Profeel Cup oli ühtlasi ka selle sügishooaja avastart paljudele meie sportlastele, millele järgnevad Nordic Fitness Expo 7-8. oktoobril Soomes Lahtis ja samuti astutakse võistlustulle 21. oktoobril Leedu Grand Prix’l. 28. oktoobril toimuvad Pärnus 55. Eesti meistrivõistlused kulturismis ja fitnessis. Hooaeg kulmineerub Hispaanias peetavate maailmameistrivõistlustega novembri algul.

Valio ProFeel Cup Algajate võistluste protokoll on leitav siit.

Valio ProFeel Cup ptorokoll siin.