NAISTE MAAILMAMEISTRIVÕISTLUSTE SUPER TULEMUSED

EESTI KOONDISE ÜLIEDUKAS ESINEMINE MAAILMAMEISTRIVÕISTLUSTEL

Lõuna-Koreas, Yeongjus toimusid Rahvusvahelise Kulturismi ja Fitnessi Föderatsiooni (IFBB) naiste fitnessi maailmameistrivõistlused, kus Eesti koondist näitas tervikuna väga kõrget taset.

Lilija Utenko tuli kahekordseks maailmameistriks, võites bikiinifitnessi kategoorias kuni 166 cm nii juunioride kui täiskasvanute maailmameistri tiitli. Lisaks krooniti Lilija ka juunioride bikiniinifitnessi absoluutvõitjaks!

Tänavuse aasta Europa meister ning 2022 aasta IFBB Amateur Elite Ranking (IFBB maailma jooksev edetabel) võitja ning samuti käesoleva aasta Eesti absoluutne meister Agne Kiviselg tuli maailmameistriks naiste bikiinifitnessi kategoorias kuni 169 cm.

Hõbemedali tõi Eestile naiste artistic fitnessi kategoorias kuni 163 cm Regina Tselik.

Naisjuunioride artistic fitnessi avatud kategoorias võitis pronksmedali Anna Bagaudinova ning Evelin Vesterin saavutas neljanda koha. Naiste arvestuses saavutas Anna Bagaudinova kuni 163 cm kategoorias neljanda koha ning Evelin Vesterin üle 163 cm kategoorias samuti neljanda koha. Naisjuunioride wellnessi kategoorias kuni 163 cm võitis Kaisa Lepik pronksmedali ning saavutas täiskasvanute arvestuses kuuenda koha. Juunioride bikiinifitnessis kategoorias kuni 166 cm pääses võitja Lilija Utenko kõrval finaali ka Anna Bagaudinova, kes saavutas viienda koha. Juunioride üle 166 cm kategoorias võitis Evelin Vesterin pronksmedali.

Kaks pronksmedalit võitis Eesti ka bikiinifitnessi masters kategooriates, kus kuni 164 cm kategoorias võitis kolmanda koha Regina Krukovskaja ning üle 164 cm kategoorias Elli Valla.

Naiste bikiinifitnessi täiskasvanute arvestuses saavutasid kuni 158 cm kategoorias Regina Krukovskaja 8 ning Diana Jermiskina 13 koha. Kategoorias kuni 162 cm pääses finaali Anastassia Toika, saavutades  viienda koha. Kategoorias kuni 164 cm saavutas Regina Tselik – 8 koha ning kuni 169 cm Elli Valla 8 koha.

Naiste bodyfitnessi kuni 158 cm kategootrias pääses finaali ja saavutas tugeva viienda koha Olga Novikova.

Samas kohas toimunud IFBB meeste maailma karikavõistlustel saavutas meeste klassikalises kulturismis kategoorias üle 180 cm Olari Perlin finaalis neljanda koha ning meesta games klassikalises kulturismis finaali seekord ei pääsenud.

Eesti delegatsiooni juht, Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidu peasekretär ning rahvusvahelise kategooria kohtunik Aleksandra Laer kiitis kogu Eesti koondist ning kõiki sõidu kaasa teinud toetajaid. ”Kaks maaimameistri tiitliga sportast kokku nelja kuldmedaliga, üks hõbemedal ning neli pronksmedalit Eesti koondisele on ajalooline saavutus ning näitab meie sportlaste kõrget taset ning Eesti treenerite professionaalsust. Samuti annab see tunnistust fitnessispordi suurest kandepinnast ning populaarsusest Eestis.”

Eesti koondis saabub Tallinna lennujaama teisipäeval 25. oktoobril kell 18.00.