EESTI FITNESSI-SPORTLASED TÕID MAAILMAMEISTRIVÕISTLUSTELT 4 MEDALIT

 

Hispaanias, Santa Susanas toimusid 5. – 8. novembrini maailmameistrivõistlused kulturismis ja fitnessis, kus oli võistlemas 10 Eesti sportlast. 7. novembril oli võistlemas men’s physique – 182 cm pikkuskategoorias Ats Lahi, kes saavutas tugeva – 5. finaalikoha. Samal päeval selgitati välja parimad ka naiste bodyfitnessi kategoorias ning pikkuskategoorias – 158 cm osutus esikoha võistjaks eestlanna Tiia Kaare, kes saab uhkusega kanda maailmameistri tiitlit.

Suurepärased tulemused jätkusid  8. novembril – medalikonto avas Relika Merilai, kes tuli masters bikinifitness  kategoorias vanuseklassis 35 – 39 (-164cm) pronksmedalile.  Sama vanuseklassi pikemas kategoorias (masters bikinifitness 35 – 39 164+ cm) võitis hõbemedali Kadri Tammoja.

Agne Kiviselg sai tugevas konkurentsis bikinifitness – 169 cm pikkuskategoorias kaela pronksmedali.

Relika Merilai võistles ka bikinifitness – 158cm pikkuskategoorias, kus saavutas 7. koha, Karmen Kiier saavutas bikinifitness – 166cm 10. koha. Kady Pärnaku võistles bikinifitness -169 cm pikkuskategoorias, kus saavutas 8. koha, Liis Marian Toomse ja Maris Malm võistlesid bikinifitness – 172 pikkuskategoorias, kus Liis Marian tuli 7. ja Maris 8. kohale. Pikimas, 172+ bikinifitnessi kategoorias oli eestlastest võistlemas Silja Rämson, kes sai 5. koha.

Maailmameistrivõistlused panid mitmetele sportlaste jaoks punkti keerulisele hooajale – ebakindlate olude kiuste mindi siiski võistlema ja saavutati suurepäraseid tulemusi. Viimane suurem IFBB poolt korraldatav võistlus toimub 11. – 13. detsembril Arnold Classic Europe nime all.

Tiia Kaare

Agne Kiviselg