EKFL presidendi pöördumine ja üleskutse

Viimaste nädalate kriitilised arengud kiiresti leviva uue viirushaigusega on  destabiliseerinud maailma ja Eesti majanduse ning löönud segi meie kõigi isiklikud plaanid ja unistused. Võistlused on ära jäetud või edasilükatud, spordiklubid suletud ning personaaltreenerid tööta. Paraku tuleb selle olukorraga leppida, säilitada usk ja optimism ning olla eeskujuks teistele. Kulturism ja fitness on täiskasvanute arvestuses ülekaalukalt Eesti kõige suurema harrastajate arvuga spordiala. Kutsetunnistusega treenerite hulk üks suuremaid Eestis ning meie treenereid ettevalmistavad koolitused tipptasemel. Seega on meie missioon mitte nurgas norutada, vaid aidata iseennast ja teisi sellest kriisist võimalikult valutult ja tervislikult üle saada.

 

Võistlevad sportlased ja neid ettevalmistavad treenerid.

Kahtlemata on käesolev kriis kõige valusam kõigile meie võistlevatele sportlastele – nii amatööridele kui profisportastele ja nende pühendunud treeneritele. Paljudel teie hulgast on või oli pooleli ettevalmistus ning plaanid ja eesmärgid paigas. Hea uudisena andis täna Rahvusvaheline Kulturismi ja Fitnessi Liit siiski teile uue lootusekiire: Euroopa Meistrivõistlused toimuvad traditsiooniliselt Santa Susannas ja uueks toimumisajaks on määratud 17.-22. juuni. Seome ka nende võistluste toimumisega Eesti karikavõistluste toimumise vahetult enne. Karikavõistluste täpse aja ja koha anname jooksvalt teada. Karikavõistlustele ootame heameelega ka kõiki algajaid ja esmakordselt lavale tulevaid sportlasi. EKFL juhatus on teinud ka ettepaneku üldkoosolekule seoses võistluskalendri muudatustega. Teise ettepanekuna juhul, kui siiski Euroopa Meistrivõistlused ei toimu ning ka Eesti karikavõistlused tuleb ära jätta, et üldkoosolek lubaks osaliselt vähendada ning tagasi maksta käesoleva aasta sportlaste litsentsitasusid.

Selge on see, et ettevalmistus saab olema raske, kuna klubid on suletud. Samas ehk suudame leida lahenduse, kus klubid annaks võimaluse võistlevatele sportlastele teatud aegadel saali kasutada.

Soovin kõikidele sportastele ja treeneritele kindlat meelt ja usku ning loodan siiralt, et esindame Eestit taaskord võimsalt ja tulemuslikult Euroopa Meistrivõistlustel.

 

Klubid, personaaltreenerid ja harrastajad.

Meie ala suure harrastajate arvu taga on kvaliteetset teenust pakkuvad liikmesklubid: My Fitness, Sparta Spordiklubi, HG Gym, Arigato Spordiklubi, Golden Club, Audentese Spordiklubi, Tiim Go Fit, Tallink Fitness, SHD Spordiklubi, Via Fitness, Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi, MixFit Spordiklubi, Sisekaitseakadeemia Spordiklubi, Kristina Koroljaki Spordiklubi, Kimberi Klubi, Impuls Eesti, Siris Gym, SK Lääne-Virumaa Kalev . Need klubid ühendavad rohkem kui 20 000 harrastajat ja sadu personaaltreenereid.

Klubide sulgemine paneb neile äärmiselt suure finantssurve ning lisaks võtab töö ja sissetuleku personaaltreeneritelt.

Siinkohal minu üleskutse harrastajatele, klubide liikmetele, kelle jaoks on spordiklubid muutunud teiseks koduks ning asendamatuks elu osaks– selleks, et ka mõne kuu pärast te saakiste oma lemmikharrastusega tegeleda ja seda kaudu tervislikult ja tervelt elada – ärge katkestage spordiklubide liikmelisust ning võimalusel tasuge liikmemakse ka sellel raskel ajal kui klubid suletud on. Andke klubidele võimalus teie jaoks olemas olla ka siis, kui kriis on möödunud. Mina igatahes kirjutan täna klubile, kus ise treenin ja palun oma jooksev kuupakett käigus hoida.

Teise üleskutse teen personaaltreenerite toetuseks. Head harrastajad, meie personaaltreenerite ettevalmistus lubab neil mitte ainult jõusaalis ja raskustega, vaid ka vabas õhus või kodus keharaskustega treeninguid juhendada. Võta telefon, helista oma personaaltreenerile ning lepi kokku personaaltreenigud vabas õhus või mõne digitaalse kanali kaudu kodus. Usu – see on mõlemapoolselt kasulik – Sul ei jää trenn tegemata ning Sinu personaaltreenerid tööta.

Hea fitnessi-spordi rahvas ja head fitnessi-fännid, harrastajad! Fitness ei ole üksnes sport, vaid elustiil. Terves kehas on terve vaim ning terve vaim ja terve keha on parim relv võitluseks viiruse ja sellest tingitud murede vastu. Hoiame kokku, toetame üksteist ja püsime terved!

 

Ergo Metsla

Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidu president