Eesti meistrivõistlustel kulturismis ja fitnessis särasid Tiia Kaare ja Egert Oiov

 

Tallinnas peeti 10. oktoobril Eesti meistrivõistlused kulturismis ja fitnessis, kus kulla said kaela ka favoriidid Tiia Kaare ja Egert Oiov.

 

Tiia Kaare võitis bodyfitnessi Marian Muuga ja Esta Pildi ees, Muuga võitis aga masters’ite bodyfitnessi Pildi ees. Egert Oiovile pakkus klassikalises kulturismis konkurentsi juunioride võitja Rasmus Teodor Niin, kuid pidi leppima hõbemedaliga. Klassikalise kulturismi masters’i kuld läks Harry Indusele.

 

Bikiinifitnessi absoluutvõitjaks krooniti Liis Marian Toomse. Toomse ja Kaspar Tõnisson võitsid kategooria fit pairs.

Tõnisson oli parim kategoorias physique, kus talle järgnes juunioride selle kategooria võitja Hendrik Kalme. Kulturismis võidutses Andrei Abrossimov, kes võttis ka masters’i kulla, juunioridest võitis aga Marko Sermat.

 

Tõnisson oli parim kategoorias physique, kus talle järgnes juunioride selle kategooria võitja Hendrik Kalme. Kulturismis võidutses Andrei Abrossimov, kes võttis ka masters’i kulla, juunioridest võitis aga Marko Sermat.

 

Wellness’i võitis Ketlin Kuuskne. Ta edestas Aleksandra Lutti, kes võitis masters’ite seas. Fitmodel’i esikoht läks Jana Riks-Kullile. Acrobatic fitnessi juunioride kuldmedalist Sofia Zapalova sai juurde hõbeda täiskasvanute seas, kus parimaks osutus Olga Tarassovskaja. Artistic fitnessis võitis kaks kulda Anna Bagautdinova (juuniorid ja naised).

Parim klubi oli Sparta.

 

Corny Cup ja lastevõistlus

 

Sama päeva hommikul aset leidnud algajate võistlusel Corny Cup võidutsesid nii mõnedki hilisemad Eesti meistrivõistluste medalistid: Rasmus Teodor Niin (klassikaline kulturism, juuniorid ja täiskasvanud), Marko Sermat (kulturism, juuniorid), Hendrik Kalme (physique, juuniorid ja täiskasvanud), Aleksandra Lutt (wellness, täiskasvanud ja masters), Olga Tarassovskaja (acrobatic fitness).

 

Bikiinifitnessis võidutsesid Olivia Hermlin (juuniorid ja +169 cm), Carina Narusk (-169 cm ja absoluut) ja Kairit Kaer (masters).

Lisaks võitsid Merily Palmissaar (artistic fitness), Merle Protsin (bodyfitness, naised ja masters) ja Janek Pootsmaa (kulturism, mehed ja masters).

 

Veel enne Corny karikate kättejagamist võisteldi lastefitnessis. Parimateks tunnistati Sofia Tšutšman (-8 a), Delia Pavljutšok (10-11 a), Kirke Rääk (12 a), Milena Artjušina (13 a) ja Lerika Reino (14-15 a). Parim klubi oli Koroljak.

Võistluste protokollid leitavad siin.