EUROOPA MEISTRIVÕISTLUSED KULTURISMIS JA FITNESSIS TÕID EESTILE 3 MEDALIT

  1. – 17. maini toimusid Hispaanias, Santa Susanas Euroopa meistrivõistlused kulturismis ja fitnessis. Eesti koondis oli väljas 23 sportlasega, 3 päeva jooksul võisteldi 8 erinevas võistluskategoorias.

Reedene päev tõi Eestile 2 medalit: Siim Savisaar tuli pronksile Men’s Games Classic Bodybuilding open kategoorias, Andry Kõre sai Junior Men’s Games Classic Bodybuilding 21-23 kategoorias hõbemedali.

Master Men’s Games Classic Bodybuilding 40+ kategoorias võistles reedel Ramil Lipp, kes sai tubli 4. koha, Men’s Games Classic Bodybuilding kategooria Ramilile seekord finaalipääsu ei toonud.

Kaisa Valtri tuli Wellness Fitnessi kategoorias 6. kohale.

Hendrik Kalme võistles kahes kategoorias: nii Beginners Men’s Physique kui ka Junior Men’s Physique 21 – 23 kategooria tõid esmakordsele võistlejale tubli 5. koha.

Esimest korda võistlesid Eesti sportlased ka uudses fit-pair kategoorias, kus Rait Vahermets ja Agne Kiviselg tulid tugevas konkurentsis tublile 5. kohale. Rait Vahermets võistles ka Men’s Physique 182+ kategoorias, kus tuli 8. kohale.

Laupäevane päev tõi Sofia Zapalovale Junior Women’s Acrobatic Fitnessi 16-20 -163 kategoorias tugeva 4. koha, naiste kategoorias edasipääsu eelvõistluselt ei tulnud. Andry Kõre sai Beginner Men’s Bodybuilding kategoorias 5. koha.

Kõige pikem ja pingelisem oli pühapäev, kus oli võistlemas 17 sportlast. Hommikul oli võistlustules Master Men’s Classic Bodybuilding kategoorias Ramil Lipp, kes tuli 7. kohale, järgmisena oli võistlemas Tiina Lükk, kes tuli Beginners Women’s Bikini open kategoorias neljandaks.

Rain Kuusnõmm sai Men’s Classic Bodybuilding -171 kategoorias 4. koha, Peep Reinart tuli Men’s Classic Physique -171 5. kohale.

Junior Woman’s Bikinifitness 21 – 23 166+ kategoorias võistlesid Rebecca Lamberg ja Indra Ottis, kes eliminatsioonivoorust edasi ei pääsenud. Regina Krukovskaja võistles Master Woman’s Bikinifitness 35 – 39  -164 kategoorias, kus tuli 8. kohale ja Women’s Bikinifitness -158 kategoorias, kus sai 9. koha.

Master Women’s Bikinifitness 35 – 39 164+ pikkuskategoorias tuli Annika Luik hõbemedalile, Maren Mändmaa tuli samas kategoorias 8. kohale.

Master Woman’s Bikini 45+ kategoorias oli võistlemas Jelena Smirnova, kes saavutas 8. koha.

Angela Privoi võistles Woman’s Bikinifitness – 160 kategoorias, kus eliminatsioonivoorust edasipääsu ei tulnud. Woman’s Bikinifitness -164 kategoorias võistles Regina Tselik, kes tuli 10. kohale, bikinifitness – 166 kategoorias võistles Annika Luik, kes saavutas samuti 10. koha.

Woman’s Bikinifitness – 169 pikkuskategoorias võistlesid Agne Kiviselg ja Maren Mändmaa – Agne tuli 7. kohale (finaalikohast jäi lahutama 1 punkt) ja Maren ei pääsenud eliminatsioonivoorust edasi. Kategoorias võistles 25 naist.

Woman’s Bikinifitness – 172 kategoorias olid võistlemas Kaisa Abner, Betti Nigul ja Annika Leok– kahjuks ei pääsenud siin kategoorias kumbki sportlane eliminatsioonivoorust edasi. Kõige pikemas, bikinifitness 172+ kategoorias olid võistlemas Tiina Lükk ja Kirke Kirt. Ka siin kategoorias eliminatsioonist edasipääsu ei tulnud.

Vaatamata keerulisele aastale oli võistlus väga kõrgetasemeline ja osalejate rohke – kokku oli võistlemas 1200 kulturismi ja fitnessi sportlast.

Võistluse lõplikud protokollid leitavad siin.